MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
5 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı marmelat
Üzerine
isterseniz pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Yağlanmış fırın tepsisinin içine, uçları üst üste gelecek şekilde 2 adet milföy hamurunu koyup, üst üste gelen yere parmaklarınızla bastırın. Üzerine istediğiniz marmelattan koyun. İsterseniz fındık ya da ceviz de dökebilirsiniz. Üzerine koyduğunuz hamurun yapışması için, kenarlarına bir parmak mesafede yumurta akı sürün. Tekrar 2 adet milföy hamurunun uçlarını üst üste getirip, parmak uçlarınızla bastırın. Merdaneyle hamuru enine ve boyuna genişletip, yuvarlak uçlu bir kalıpla hamurda delikler açın. Tepsideki marmelat koyduğunuz hamurun üzerine kapatıp kalan milföy hamuruyla çantanın sapını oluşturun. En son üzerine yumurta sarısı sürün. Isıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
5 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı marmelat
Üzerine
isterseniz pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Yağlanmış fırın tepsisinin içine, uçları üst üste gelecek şekilde 2 adet milföy hamurunu koyup, üst üste gelen yere parmaklarınızla bastırın. Üzerine istediğiniz marmelattan koyun. İsterseniz fındık ya da ceviz de dökebilirsiniz. Üzerine koyduğunuz hamurun yapışması için, kenarlarına bir parmak mesafede yumurta akı sürün. Tekrar 2 adet milföy hamurunun uçlarını üst üste getirip, parmak uçlarınızla bastırın. Merdaneyle hamuru enine ve boyuna genişletip, yuvarlak uçlu bir kalıpla hamurda delikler açın. Tepsideki marmelat koyduğunuz hamurun üzerine kapatıp kalan milföy hamuruyla çantanın sapını oluşturun. En son üzerine yumurta sarısı sürün. Isıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Marmelat Çantası"
Yorum Gönder