MALZEMELER(10 ADET)
10 adet mantar
1 adet havuç
5 adet taze soğan
1/3 paket soya filizi
3 çorba kaşığı soya sosu
3 adet yufka
1 su bardağı soya yağı
Yarım su bardağı su
1 adet yumurta
Yarım su bardağı galeta unu
HAZIRLANIŞ
Havucu rendeleyin. Diğer sebzeleri küçük küçük doğrayın. Teflon tavaya soya yağının yarısını koyun. 3 tatlı kaşığı soya sosunu ilave edip, tencereyi ocaktan alın. Küçük bir kasede soya yağının kalanı, yarım su bardağı su ve yumurta akını çırpın. Yufkaları üçgen biçiminde kesin. Yumurtalı harcı iyice yayın. Kesilen yufkanın kalın kenarına sebzeli harcı koyun. Sigara böreği gibi sarın. Böreği önce çırpılmış yumurta akına, sonra galeta ununa bulayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
10 adet mantar
1 adet havuç
5 adet taze soğan
1/3 paket soya filizi
3 çorba kaşığı soya sosu
3 adet yufka
1 su bardağı soya yağı
Yarım su bardağı su
1 adet yumurta
Yarım su bardağı galeta unu
HAZIRLANIŞ
Havucu rendeleyin. Diğer sebzeleri küçük küçük doğrayın. Teflon tavaya soya yağının yarısını koyun. 3 tatlı kaşığı soya sosunu ilave edip, tencereyi ocaktan alın. Küçük bir kasede soya yağının kalanı, yarım su bardağı su ve yumurta akını çırpın. Yufkaları üçgen biçiminde kesin. Yumurtalı harcı iyice yayın. Kesilen yufkanın kalın kenarına sebzeli harcı koyun. Sigara böreği gibi sarın. Böreği önce çırpılmış yumurta akına, sonra galeta ununa bulayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Oduncu Böreği Tarifi"
Yorum Gönder