Patates Dolması

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
6 adet patates
300 gr. kuşbaşı kuzu veya dana eti
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
15 adet mantar
1 adet havuç
2 çorba kaşığı bezelye
2 çorba kaşığı salça
Karabiber, kekik, tuz


HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuklarını soyup sebze oyacağı ile içlerini çıkaralım. Kararmamaları için tuzlu suda bekletelim. Eti kısık ateşte kendi suyuyla iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Soğanı yemeklik doğrayıp ete ilave edelim. İki çorba kaşığı sıvı yağ ekleyerek kavuralım. Mantarları yıkayıp incecik kıyalım. Havucu temizleyip küp küp doğrayalım. Mantar, havuç ve bezelyeyi kavrulan ete ilave edelim. Salça, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştıralım. Patatesleri kurulayıp kızgın yağda hafifçe kızartalım. Fırın kabına yerleştirip ortalarına etli harcı paylaştıralım. Biraz su ilave edip fırında 20 dakika pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Patates Dolması"

Yorum Gönder