Patatesli Tavuk Ciğer Sote Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 500 gr tavuk ya da hindi ciğeri
• 3 adet orta boy patates
• Türk kahvesi fincanıyla
1 fincan zeytinyağı
• 2 tepeleme yemek kaşığı un
• 3 adet orta boy domates
• 4 diş sarmısak
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber
• 1 çay kaşığı kimyon
• 2 çay kaşığı kuru fesleğen


YAPILIŞI
Tavuk ya da hindi ciğerlerinin yağlı kısımlarını çıkarıp ayıkladıktan sonra tavla zarı formunda doğrayın ve yıkayıp süzün. Patatesleri soyup tavla zarı formunda doğrayın. Kararmamaları için tuzlu suda bekletin.
Diğer taraftan domatesleri rendeleyin. Sarmısakları da yarım çay kaşığı tuzla dövün. Zeytinyağını geniş bir teflon tencerede kızdırın. Süzdüğünüz ciğer parçalarını geniş bir tabağa serptiğiniz una iyice bulayıp kızgın yağda, orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 3-4 dakika kadar kızartın.
Patatesleri süzüp kağıt havluyla kuruladıktan sonra ciğerin üzerine aktarın. Tahta kaşıkla karıştırmaya devam ederek 4-5 dakika daha pişirin.
Tuz ve karabiberi serpip kimyon ev kuru fesleğeni de ilave ederek 2-3 dakika daha soteleyin. Üzerine rendelenmiş domatesi ve dövülmüş sarmısakları aktarıp orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp arada sırada karıştırarak 5 dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Sıcak sıcak servis yapın.




Alıntıdır.

0 Responses to "Patatesli Tavuk Ciğer Sote Tarifi"

Yorum Gönder