Patlıcanlı Mantar

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 kilo kültür mantarı
• 3 olgun domates
• 1 adet patlıcan
• 1 büyük kuru soğan
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye
• 4 diş sarımsak
• Yeteri kadar tuz
• Karabiber



HAZIRLANIŞI
Patlıcanı yıkayıp alacalı soyun ve küp olarak doğrayın. Mantarları temizleyip, ikiye kesin. Soğanı zeytinyağında yemeklik kavurup mantarları ve patlıcanı içine atın. Bu arada domateslerin kabuğunu soyup yemeklik doğrayın. Mantarların üzerine domatesi, biberiye, karabiber, kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş sarımsak ve tuzu ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte 25 dakika pişirip ocaktan alın. Arzu ederseniz biraz karabiber serpip sıcak olarak servis yapın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Patlıcanlı Mantar"

Yorum Gönder