Soslu Levrek

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
4 adet büyük levrek(8 dilim fileto)
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı un
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
15 adet mantar
4 adet domates
1 tatlı kaşığı kıyılmış soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
4 dilim limon
2 çorba kaşığı maydanoz


HAZIRLANIŞI
Domateslerin kabuklarını soyup ortadan ikiye keselim, çekirdeklerini çıkarıp ince ince doğrayalım. Mantarları yıkayıp dilimleyelim. Tencerede tereyağını ısıtıp kıyılmış soğan, sarımsak, domates ve mantarı ilave edelim. Kısık ateşte hepsini karıştırarak soteleyelim. Domates suyunu çekinceye kadar 7-8 dakika pişirip ocaktan almadan önce kıyılmış maydanozunu ekleyelim. Levrek dilimlerini tuz, limon suyu ve un karışımına bulayıp tavada kızartalım. Servis tabağına yerleştirip üzerine, içine limon suyu katılmış kızgın tereyağı dökelim. Hazırlamış olduğumuz mantarlı harçla balığı kaplayalım. Üzerini limon dilimleriyle süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Soslu Levrek"

Yorum Gönder