6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ 15 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ 35 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
* 150-200 gr yağsız dana kıyma
* 2 su bardağı kokulu pirinç(Jasmine pirinci de denir.)
* 2 adet orta boy havuç
* 1 adet orta boy kabak
* 1 çay kaşığı tuz
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 3 adet yumurta
* 1 yemek kaşığı sirke
* 2 yemek kaşığı soya sosu
YAPILIŞI
Kabak ve havuçları kazıyıp yıkayın. Kabağı ve havucun bir tanesini önce uzunlamasına ikiye bölün, sonra da enlemesine kesin. Elde ettiğiniz parçaları incecik dilimleyin. (Parçalar cips kalınlığında olmalı.) Kalan havucu rendeleyip, bir kenarda bekletin.
Kıymayı küçük bir tavaya koyup 3 yemek kaşığı su ilave ettikten sonra orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Kıyma kahverengi oluncaya ve suyunu iyice çekinceye kadar, 7-8 dakika pişirip ocaktan alın.
Diğer taraftan, 6 su bardağı sıcak suyu orta boy bir tencereye aktarın, 1 çay kaşığı tuzu ve sirkeyi suya ekleyip kaynamasını bekleyin. Su kaynayınca yumurtaları tuzlu sirkeli suyun içine kırın.
Yaklaşık 1 dakika sonra yumurtaları çatalla sürekli karıştırmaya başlayın ve iyice katılaşıncaya kadar pişirin. Yumurtaları bir el kevgiri yardımıyla suyun içinden alın ve bir tabağa koyun.
Diğer taraftan, orta boy bir tencereye bol miktarda su ve tuz koyun. Kaynamaya başlayınca kokulu pirinci tencereye aktarıp karıştırarak 10-12 dakika haşlayın ve süzün.
Son olarak, sıvıyağı geniş bir wok tavasına ya da teflon tencereye koyup havuç ve kabağı tavaya aktarın. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 5-6 dakika kavurun. Tuzu, haşlanmış pirinci ve kavrulmuş kıymayı ilave edin. Yumurtaları da ekleyip karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Ocaktan alıp soya sosunu katın ve servise sunun.
Alıntıdır.
HAZIRLAMA SÜRESİ 15 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ 35 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
* 150-200 gr yağsız dana kıyma
* 2 su bardağı kokulu pirinç(Jasmine pirinci de denir.)
* 2 adet orta boy havuç
* 1 adet orta boy kabak
* 1 çay kaşığı tuz
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 3 adet yumurta
* 1 yemek kaşığı sirke
* 2 yemek kaşığı soya sosu
YAPILIŞI
Kabak ve havuçları kazıyıp yıkayın. Kabağı ve havucun bir tanesini önce uzunlamasına ikiye bölün, sonra da enlemesine kesin. Elde ettiğiniz parçaları incecik dilimleyin. (Parçalar cips kalınlığında olmalı.) Kalan havucu rendeleyip, bir kenarda bekletin.
Kıymayı küçük bir tavaya koyup 3 yemek kaşığı su ilave ettikten sonra orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Kıyma kahverengi oluncaya ve suyunu iyice çekinceye kadar, 7-8 dakika pişirip ocaktan alın.
Diğer taraftan, 6 su bardağı sıcak suyu orta boy bir tencereye aktarın, 1 çay kaşığı tuzu ve sirkeyi suya ekleyip kaynamasını bekleyin. Su kaynayınca yumurtaları tuzlu sirkeli suyun içine kırın.
Yaklaşık 1 dakika sonra yumurtaları çatalla sürekli karıştırmaya başlayın ve iyice katılaşıncaya kadar pişirin. Yumurtaları bir el kevgiri yardımıyla suyun içinden alın ve bir tabağa koyun.
Diğer taraftan, orta boy bir tencereye bol miktarda su ve tuz koyun. Kaynamaya başlayınca kokulu pirinci tencereye aktarıp karıştırarak 10-12 dakika haşlayın ve süzün.
Son olarak, sıvıyağı geniş bir wok tavasına ya da teflon tencereye koyup havuç ve kabağı tavaya aktarın. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 5-6 dakika kavurun. Tuzu, haşlanmış pirinci ve kavrulmuş kıymayı ilave edin. Yumurtaları da ekleyip karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Ocaktan alıp soya sosunu katın ve servise sunun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Yumurtalı Tayland Pilavı Tarifi"
Yorum Gönder