(20-25 porsiyon)
MALZEMELER
Hamuru için:
• 225 gr. tereyağı (oda sıc.)
• 4 su bardağı un
• 1 yemek kaşığı pudra şekeri
• 1 yumurta
• 1 kahve fincanı soğuk su
• Bir tutam tuz
• 1 paket kabartma tozu
Dolgu malzemesi:
• 10 kuru incir
• 100 gram dövülmüş ceviz
• Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
HAZIRLANIŞI
Hamuru yapmak için un, oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurta ve suyu karıştırıp yoğurun. 1 saat dinlendirin. İncirleri ılık suya koyup 5-10 dakika bekletin.
Suyunu süzüp ceviz ve pekmez ile karıştırın Hamuru tezgaha koyup 2 santim kalınlığında açın. 10 santim küçük kalıplara bastırarak yerleştirin. İçlerine incirli harcı koyun. 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirip arzu ederseniz vanilya sos veya krema ile servis yapın.
Alıntıdır.
MALZEMELER
Hamuru için:
• 225 gr. tereyağı (oda sıc.)
• 4 su bardağı un
• 1 yemek kaşığı pudra şekeri
• 1 yumurta
• 1 kahve fincanı soğuk su
• Bir tutam tuz
• 1 paket kabartma tozu
Dolgu malzemesi:
• 10 kuru incir
• 100 gram dövülmüş ceviz
• Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
HAZIRLANIŞI
Hamuru yapmak için un, oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurta ve suyu karıştırıp yoğurun. 1 saat dinlendirin. İncirleri ılık suya koyup 5-10 dakika bekletin.
Suyunu süzüp ceviz ve pekmez ile karıştırın Hamuru tezgaha koyup 2 santim kalınlığında açın. 10 santim küçük kalıplara bastırarak yerleştirin. İçlerine incirli harcı koyun. 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirip arzu ederseniz vanilya sos veya krema ile servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Cevizli İncirli Minikler"
Yorum Gönder