Cevizli İncirli Minikler

Author: cnyt // Category:
(20-25 porsiyon)
MALZEMELER
Hamuru için:
• 225 gr. tereyağı (oda sıc.)
• 4 su bardağı un
• 1 yemek kaşığı pudra şekeri
• 1 yumurta
• 1 kahve fincanı soğuk su
• Bir tutam tuz
• 1 paket kabartma tozu

Dolgu malzemesi:
• 10 kuru incir
• 100 gram dövülmüş ceviz
• Yarım çay bardağı üzüm pekmezi





HAZIRLANIŞI
Hamuru yapmak için un, oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurta ve suyu karıştırıp yoğurun. 1 saat dinlendirin. İncirleri ılık suya koyup 5-10 dakika bekletin.
Suyunu süzüp ceviz ve pekmez ile karıştırın Hamuru tezgaha koyup 2 santim kalınlığında açın. 10 santim küçük kalıplara bastırarak yerleştirin. İçlerine incirli harcı koyun. 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirip arzu ederseniz vanilya sos veya krema ile servis yapın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Cevizli İncirli Minikler"

Yorum Gönder