MALZEMELER(10 KİŞİLİK)
7-8 elma
2 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
5 yumurta
1 paket çikolata
6 kiraz şekerlemesi
HAZIRLANIŞI
Elmaları soyup dörde bölün. Çekirdekli kısımlarını çıkarıp elma dilimlerini bir tencereye koyun. 3 çorba kaşığı toz şeker, 1 kaşık tarçın ve suyu ilave edip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar diri kıvamda pişirin. Yumurta sarılarını kalan toz şekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp iki kaşık su ile benmari usulü eritin ve yumurta sarılarına ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını kar halinde çırpıp hazırladığınız karışıma ilave edin ve tekrar karıştırın. Elma dilimlerini ayaklı kaselere paylaştırın. Üzerlerine hazırladığınız çikolatalı pudingi paylaştırarak ilave edin. Buzdolabında soğutup üzerini kiraz şekerlemeleri ve tarçınla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
7-8 elma
2 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
5 yumurta
1 paket çikolata
6 kiraz şekerlemesi
HAZIRLANIŞI
Elmaları soyup dörde bölün. Çekirdekli kısımlarını çıkarıp elma dilimlerini bir tencereye koyun. 3 çorba kaşığı toz şeker, 1 kaşık tarçın ve suyu ilave edip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar diri kıvamda pişirin. Yumurta sarılarını kalan toz şekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp iki kaşık su ile benmari usulü eritin ve yumurta sarılarına ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını kar halinde çırpıp hazırladığınız karışıma ilave edin ve tekrar karıştırın. Elma dilimlerini ayaklı kaselere paylaştırın. Üzerlerine hazırladığınız çikolatalı pudingi paylaştırarak ilave edin. Buzdolabında soğutup üzerini kiraz şekerlemeleri ve tarçınla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Elmalı Çikolata Tarifi"
Yorum Gönder