Elmalı Milföy

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 rulo milföy (hazır)
• 2 kilo yeşil elma
• 2 su bardağı toz şeker
• 1 limon suyu
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 yemek kaşığı kadar file badem
• 1 yumurta sarısı


HAZIRLANIŞI
Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Derin bir tencerede toz şeker ve limon suyu ve tarçını ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Bu arada hazır rulo milföyü mermer bir tezgaha yayın. Ortasına soğumuş olan elmaları yayıp uzunlamasına hamuru rulo yapın. Uçlarını içine doğru kıvırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dikkatlice yerleştirin. Üzerine biraz su ile çırpılmış yumurta sarısı sürüp file badem serpin. 180 derecede 30-35 dakika pişirip soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek krema veya dondurma ile servis yapın.

Alıntıdır.

0 Responses to "Elmalı Milföy"

Yorum Gönder