MALZEMELER(5 KİŞİLİK)
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı meyveli gazoz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
2,5 su bardağı un
Sos için:
2 su bardağı portakal suyu
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı un
2 çorba kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Bir kaba yumurtayı kırıp, toz şekeri ilave edip 5 dakika mikserle çırpın. Mikseri durdurup meyveli gazozu, sıvı yağı, limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın. Üzerine unu, vanilyayı, kabartma tozunu ilave edip tekrar karıştırın. Kıvamı tahin gibi olacak. Orta boy kek kalıbınızın içerisini yağlayıp, unladıktan sonra hazırladığınız kek harcını döküp, 170 dereceli fırında 35-40 dakika pişirin. Sos için: Küçük bir tencereye portakal suyu, toz şeker, un ve nişastayı koyup çırpma teliyle karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra soğutun. Sonra kekinizin üzerine dökün. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı meyveli gazoz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
2,5 su bardağı un
Sos için:
2 su bardağı portakal suyu
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı un
2 çorba kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Bir kaba yumurtayı kırıp, toz şekeri ilave edip 5 dakika mikserle çırpın. Mikseri durdurup meyveli gazozu, sıvı yağı, limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın. Üzerine unu, vanilyayı, kabartma tozunu ilave edip tekrar karıştırın. Kıvamı tahin gibi olacak. Orta boy kek kalıbınızın içerisini yağlayıp, unladıktan sonra hazırladığınız kek harcını döküp, 170 dereceli fırında 35-40 dakika pişirin. Sos için: Küçük bir tencereye portakal suyu, toz şeker, un ve nişastayı koyup çırpma teliyle karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra soğutun. Sonra kekinizin üzerine dökün. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Gazozlu Kek"
Yorum Gönder