MALZEMELER
• 10 adet kokulu pembe gül yaprağı
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1 limon suyu ve çeyrek çay bardağı su
• 2-3 damla limon suyu
• 4 su bardağı süt
• 1 su bardağı toz şeker (ayrıca)
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 1 limon kabuğu rendesi
• 1 tatlı kaşığı gül suyu
Üzeri için
• Kavrulmuş iç badem
HAZIRLANIŞI
Gül yapraklarını iyice yıkayıp süzün ve bir tencereye düzgünce serip üzerine bir çay bardağı toz şekerini ve su ile karıştırdığınız limon suyunu gezdirip bir gün süreyle buzdolabında bekletin. Gül yapraklarını orta ateşte reçel kıvamına gelene kadar kaynatıp, soğutun. Derin bir tencerede 1 su bardağı toz şeker süt, nişasta ve limon kabuğunu kaynatıp muhallebi kıvamına getirin. Muhallebi kaplarının diplerine hazırladığınız gül reçelini paylaştırıp üzerine muhallebiyi koyun. Buzdolabında soğuması için bir kaç saat bekletin. Üzerine kavrulmuş badem serpip servis yapın.
Alıntıdır.
• 10 adet kokulu pembe gül yaprağı
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1 limon suyu ve çeyrek çay bardağı su
• 2-3 damla limon suyu
• 4 su bardağı süt
• 1 su bardağı toz şeker (ayrıca)
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 1 limon kabuğu rendesi
• 1 tatlı kaşığı gül suyu
Üzeri için
• Kavrulmuş iç badem
HAZIRLANIŞI
Gül yapraklarını iyice yıkayıp süzün ve bir tencereye düzgünce serip üzerine bir çay bardağı toz şekerini ve su ile karıştırdığınız limon suyunu gezdirip bir gün süreyle buzdolabında bekletin. Gül yapraklarını orta ateşte reçel kıvamına gelene kadar kaynatıp, soğutun. Derin bir tencerede 1 su bardağı toz şeker süt, nişasta ve limon kabuğunu kaynatıp muhallebi kıvamına getirin. Muhallebi kaplarının diplerine hazırladığınız gül reçelini paylaştırıp üzerine muhallebiyi koyun. Buzdolabında soğuması için bir kaç saat bekletin. Üzerine kavrulmuş badem serpip servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Güllü ve Limon Aromalı Muhallebi"
Yorum Gönder