MALZEMELER
• 8 havuç
• 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (arzu ederseniz acı)
• 1 çay kaşığı tozşeker
• Bir miktar taze çekilmiş karabiber
• 1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye
• Yarım limon suyu
• 1 yemek kaşığı mayonez
• 100 gram haşlanmış mısır tanesi
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Tuz atılmış kaynar suda temizlenmiş ve iri parçalara bölünmüş havuçları haşlayın. Suyunu süzüp blenderdan geçirin. İçine tüm malzemeyi ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın.
Alıntıdır.
• 8 havuç
• 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (arzu ederseniz acı)
• 1 çay kaşığı tozşeker
• Bir miktar taze çekilmiş karabiber
• 1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye
• Yarım limon suyu
• 1 yemek kaşığı mayonez
• 100 gram haşlanmış mısır tanesi
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Tuz atılmış kaynar suda temizlenmiş ve iri parçalara bölünmüş havuçları haşlayın. Suyunu süzüp blenderdan geçirin. İçine tüm malzemeyi ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Havuç Ezmesi"
Yorum Gönder