MALZEMELER (6 KİŞİLİK)
1 kg. süt
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı toz şeker
1 paket petibör bisküvi
Üzerine:
Fındık
HAZIRLANIŞI
Süt, irmik ve toz şekeri bir tencereye alalım. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Tatlının kolay çıkması için, boşaltacağımız kalıbı sudan geçirelim ve kurulayalım. Bir sıra tatlı bir sıra bisküvi olacak şekilde dizelim. Tekrar aynı işlemi uygulayalım. Buzdolabında bir gece veya 4-5 saat bekletelim. Servis tabağına ters çevirip çıkaralım. Üzerini fındıklarla süsleyelim. Dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
1 kg. süt
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı toz şeker
1 paket petibör bisküvi
Üzerine:
Fındık
HAZIRLANIŞI
Süt, irmik ve toz şekeri bir tencereye alalım. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Tatlının kolay çıkması için, boşaltacağımız kalıbı sudan geçirelim ve kurulayalım. Bir sıra tatlı bir sıra bisküvi olacak şekilde dizelim. Tekrar aynı işlemi uygulayalım. Buzdolabında bir gece veya 4-5 saat bekletelim. Servis tabağına ters çevirip çıkaralım. Üzerini fındıklarla süsleyelim. Dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
0 Responses to "İrmik Tatlısı Tarifi"
Yorum Gönder