Ispanaklı Tavuk Dolması

Author: cnyt // Category:




MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
1 çorba kasesi ince doğranmış ıspanak
Yarım çorba kasesi ufalanmış beyaz peynir
4 tavuk göğsü
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı krema
4-5 dal maydanoz
Sos için:
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
2 çorba kaşığı mısır unu
1,5 su bardağı tavuk suyu veya su
1 çorba kaşığı sirke
Tuz


HAZIRLANIŞI
Maydanozu ince ince kıyalım. Ispanak ve peynirle karıştıralım. Tavuk göğüslerinin arasına cep açalım ve hazırladığımız peynirli karışımla dolduralım. Açılmasını önlemek için kürdanla sabitleştirelim. Zeytinyağını teflon tavada kızdıralım. Hazırladığımız tavuk dolmalarını iki taraflı kızartalım. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürerek geniş bir tencereye yerleştirelim. Ayrı bir tavada tereyağını eritip mısır ununu ekleyelim. Sürekli karıştırarak pişirip ateşten alalım. Sıcak tavuk suyu ile sirkeyi azar azar dökerek ilave edelim. Düzgün bir karışım oluncaya kadar karıştıralım. Kısık ateşte koyu bir sos haline gelinceye kadar pişirelim. Sosu tavuğun üzerine gezdirip tencerenin kapağını kapatalım ve orta ateşte 20 dakika pişirelim. Krema ile kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım ve ateşten alalım. Kapağı kapalı olarak beş dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Ispanaklı Tavuk Dolması"

Yorum Gönder