MALZEMELER
• 1 kilo ıspanak yaprağı
• 100 gram süzme yoğurt
• 100 gram yoğurt
• 4-5 diş sarımsak
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Ispanağı 3-4 kez bol suda yıkayıp kaynar suda 5 dakika kadar haşlayıp soğuk su altında tutup süzün. İnce olarak dilimleyin. Bir kapta her iki yoğurdu, ezilmiş sarımsak ve tuzu çırpıp ıspanakları ekleyin ve tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Servis tabağına alıp ızgara veya kızarmış her türlü etin yanında garnitür olarak servis yapın.
Alıntıdır.
• 1 kilo ıspanak yaprağı
• 100 gram süzme yoğurt
• 100 gram yoğurt
• 4-5 diş sarımsak
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Ispanağı 3-4 kez bol suda yıkayıp kaynar suda 5 dakika kadar haşlayıp soğuk su altında tutup süzün. İnce olarak dilimleyin. Bir kapta her iki yoğurdu, ezilmiş sarımsak ve tuzu çırpıp ıspanakları ekleyin ve tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Servis tabağına alıp ızgara veya kızarmış her türlü etin yanında garnitür olarak servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Ispanaklı Yoğurt"
Yorum Gönder