Kısır Yapılışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
2 su bardağı ince bulgur
4 adet yeşil soğan
2 adet yeşil biber
1 adet salatalık
2 adet domates
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet limon
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 adet kıvırcık salata
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Bulguru bir kaba alıp, üzerine bir parmak geçecek şekilde kaynar su döküp, kabın ağzını kapatıp, 10 dakika dinlendirin. Bu sürenin sonunda bulguru karıştırıp, soğumaya bırakın. Daha sonra üzerine salçayı (biber salçası da olabilir) yeşil soğanı, salatalığı, yeşil biberi, kabuğu soyulmuş domatesi küçücük doğrayıp bulgura ekleyin. Üzerine de limon suyunu, nar ekşisini, sıvı yağı, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyip bir güzel karıştırın. Geniş ve çukur bir salata kasesinin kenarlarına kıvırcık yaprakları dizip, kısırı ortasına dökün. Üzerini taze nane ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Kısır Yapılışı"

Yorum Gönder