Lokma Tatlısı Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
Hamuru için; • 1,5 su bardağı un
• 1 poşet 11 gramlık instant toz maya (42 gramlık yaş mayanın yarısını da kullanabilirsiniz.)
• ½ su bardağı zeytinyağı
• 1 su bardağı ılık su
• 1 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)

Kızartmak için;
• 2 su bardağı sıvıyağ
şerbeti için;
• 3 su bardağı tozşeker
• 2 su bardağı su
• Yarım çorba kaşığı limon suyu



YAPILIŞI:
Unu derin bir kaba aktarın. Üzerine toz mayayı serpiştirip tahta kaşıkla karıştırın. (Yaş maya kullanacaksanız, elinizle ufalayarak yine unun üzerine serpiştirin.)
Üzerine zeytinyağını ekleyip bir taraftan tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam ederken, bir taraftan da ılık suyu ilave ederek malzemeleri iyice çırpın. Böylece akıcı ama boza kıvamında bir hamur elde etmiş olacaksınız.
Son olarak, üzerine yumurtayı kırın ve hiç karıştırmadan oda sıcaklığında 30 dakika kadar bekletin. Buradaki püf noktası, yumurtanın hamurla karıştırılmadan bekletilmesidir. 30 dakika sonunda iyice kabarıp koyu boza kıvamına gelen hamuru tahta kaşıkla tekrar karıştırdıktan sonra kenarda bekletin.
Diğer taraftan, 2 su bardağı sıvıyağı orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte iyice kızdırın. Yağın çok kızgın olması gerekir.
Hamurdan tatlı kaşığıyla aldığınız küçük parçaları kızgın yağa bırakın. Ya da hamurdan bir avuç alıp baş ve işaret parmaklarınız arasında yumruk yaparak sıkın. Hamur toplarını tencereyi sallayarak üzerleri altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
Kızaran hamurları el kevgiri yardımıyla tencereden alıp üzerine kağıt havlu serdiğiniz servis tabağına yerleştirin. Tatlı kaşığını her seferinde tavadaki yağa batırarak hamurdan parça koparmak daha kolay olacaktır. Böylece hamur kaşığa yapışmaz.
şerbeti hazırlamak için, su ve tozşekeri orta boy bir tencereye aktarıp kısık ateşte pişirin. Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.
Sıcak haldeki lokmaları soğumuş olan şerbete aktarıp 2-3 dakika bekledikten sonra şerbetin içinden çıkarın. Bir servis tabağına alıp servise sunun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Lokma Tatlısı Tarifi"

Yorum Gönder