MALZEMELER
• 2 su bardağı mısır unu
• 2 yemek kaşığı toz Parmesan
• 5 su bardağı su
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• Bir tutam taze adaçayı veya taze biberiye
• 4 olgun domates
• 200 gram yumuşak beyaz peynir
• 1 su bardağı dilimlenmiş zeytin
HAZIRLANIŞI
Tereyağını bir tencereye alıp eritin içine suyu ekleyin ve su kaynayınca mısır ununu ekleyerek ara vermeden karıştırarak hamur kıvamına getirin. En son içine parmesan peynirini ekleyip karıştın. Adaçayını incecik kıyıp ekleyin. Kare veya dikdörtgen bir fırın kabını iyice yağlayın ve hazırladığınız hamuru içine aktarın. Tahta bir kaşıkla düzgünce yayın. 180 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Bu arada domatesi yıkayıp rondoda püre haline getirin, içine biraz tuz ekleyip kızaran mısır ekmeğinin üzerine düzgünce yayın. Elinizle ufaladığınız peyniri ve zeytini gelişi güzel serpiştirip fırın ızgarasını çalıştırıp 10 dakika fırınlayın. Fırından çıkartıp kare dilimler kesip servis yapın.
Alıntıdır.
• 2 su bardağı mısır unu
• 2 yemek kaşığı toz Parmesan
• 5 su bardağı su
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• Bir tutam taze adaçayı veya taze biberiye
• 4 olgun domates
• 200 gram yumuşak beyaz peynir
• 1 su bardağı dilimlenmiş zeytin
HAZIRLANIŞI
Tereyağını bir tencereye alıp eritin içine suyu ekleyin ve su kaynayınca mısır ununu ekleyerek ara vermeden karıştırarak hamur kıvamına getirin. En son içine parmesan peynirini ekleyip karıştın. Adaçayını incecik kıyıp ekleyin. Kare veya dikdörtgen bir fırın kabını iyice yağlayın ve hazırladığınız hamuru içine aktarın. Tahta bir kaşıkla düzgünce yayın. 180 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Bu arada domatesi yıkayıp rondoda püre haline getirin, içine biraz tuz ekleyip kızaran mısır ekmeğinin üzerine düzgünce yayın. Elinizle ufaladığınız peyniri ve zeytini gelişi güzel serpiştirip fırın ızgarasını çalıştırıp 10 dakika fırınlayın. Fırından çıkartıp kare dilimler kesip servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Mısır Ekmeği Bruchetta Tarifi"
Yorum Gönder