Patila

Author: cnyt // Category:
8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 40 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ: 20 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
Hamur için;
* 4 su bardağı un
* Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
* 2 çay kaşığı tuz
* Alabildiği kadar su
İçi için;
* 500 gr az yağlı dana kıyma
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 1 demet maydanoz
* 25 gr tereyağı
* ½ yemek kaşığı domates salçası
* 2 adet orta boy domates
* 2 adet yeşil sivri biber
* 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
* 1 çay kaşığı karabiber, tuz
Ayrıca;
* 25-30 gr tereyağı



YAPILIŞI
Yeşil biberlerin saplarını kesip uzunlamasına ikiye böldükten sonra incecik doğrayın. Domatesleri soyup tavla zarı formunda doğrayın.
İç harcını hazırlamak için, yemeklik incecik doğradığınız soğanı, yeşil biberi ve tereyağını geniş bir tencereye koyun.
Orta ısılı ateşte karıştırarak 3 dakika kadar kavurun. Üzerine kıymayı ilave edip tuz, karabiber ve kırmızı pulbiberi serpin. Orta ısılı ateşte, sık sık karıştırarak yaklaşık 10 dakika kavurun.
Salçayı ve çok ince kıydığınız maydanozu ilave edip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp soğuması için bir kenarda bekletin.
Hamuru hazırlamak için, unun ortasını havuz gibi açın. ıçine maya, yeterince su ve tuzu aktarıp kulak memesinden biraz daha sert ve elinize hafifçe yapışan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamuru toparlayıp üzerini mutfak peçetesiyle örterek oda sıcaklığında yaklaşık bir saat kadar mayalandırın. Dinlenip kabaran hamur elinize yapışmayacaktır.
Hamuru eşit büyüklükte 13-14 parçaya ayırın ve bu bezeleri bol unlu tezgahta oklava yardımıyla hazır yufka büyüklüğünde açın. Hamurların içine kıymalı harçtan bol bol yerleştirip ikiye katlayın. Tekrar katlayıp kare şekline getirin.
Gözlemeleri geniş bir yağsız geniş tavada ya da sacın üzerinde önlü arkalı iyice pişirin. Henüz sıcak haldeyken üzerlerine tereyağı sürüp sıcak sıcak servise sunun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Patila"

Yorum Gönder