Pekmez Helvası

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 su bardağı ayçiçek yağı
• 1 su bardağı üzüm pekmezi
• 2 su bardağı un
• Aldığı kadar su
• İstenirse 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi



YAPILIŞI
Yağı orta boy bir tencereye koyup üzerine unu ilave edin. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 7-8 dakika kavurun. Unun rengi iyice sararıp kaynamaya başlayınca pekmez ve bir su bardağı su ilave edin.
Sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Katıysa azar azar su eklemeye devam edin. Kıvamı koyu, yani helva gibi olmalı.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp kısık ateşte, 3-4 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın.Helvayı ister servise tabağa aktarın, ister kaşıkla şekil verin. Bu helva durdukça katılaşacaktır.
İsterseniz cevizle de süsleyebilirsiniz.


Alıntıdır.

0 Responses to "Pekmez Helvası"

Yorum Gönder