MALZEMELER
Hamuru İçİn:
• 200 gr. margarin
• 500 gr un
• 1 su bardağı süt
• 2 yumurta
• Bir tutam tuz
İçİ İçİn:
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 su bardağı süt
• 2 su bardağı su
• 1 büyük kuru soğan
• 1 sap kereviz
• 1 havuç
• 800 gr. somon balığı fileto
• 100 gr. mantar
• 4 haşlanmış 2’ye bölünmüş yumurta
• 100 gram çiğ krema
• 1 su bardağı haşlanmış pirinç
• Yarım limon suyu
• Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğuk bir zeminde unun ortasını açıp, yumurta, süt ve margarini koyup orta sertlikte bir hamur elde edin, yağlı kağıt serdiğiniz bir kaba koyup üzerini örtün ve serin bir yerde 3 saat dinlendirin. Kereviz, havuç, soğanı yemeklik doğrayın ve süt ile suyu bir tencereye koyup biraz tuz ve karabiber ilave ederek bu sebzeleri diri kalacak şekilde 8-10 dakika haşlayıp, suyunu süzün. Somon balığını irice dilimleyin ve yağ koyduğunuz bir başka tavada 3-4 dk. soteleyin, içine ikiye böldüğünüz mantarları ekleyin. Harlı ateşte mantarların su salmasına izin vermeden 5-6 dk. harmanlayın ocaktan alın. İçine limon suyu, krema, karabiber ve tuz ilave edin. Haşlanmış pirinç, somon, ve sebzeleri birbirine ilave ederek harmanlayın. 25 santimlik bir fırın tepsisini yağlayın. Dinlenmiş hamuru ikiye bölün (biri diğerinden bir parça daha büyük olsun) ilk önce büyük olan hamuru beze yapın ve hamur açma tezgahında
1 santim kalınlığında açıp fırın tepsisine taban olacak şekilde kenarları dışarıya taşacak şekilde yayın. İçine hazırladığınız içi yayıp yumurtaları yerleştirin. Aynı şekilde diğer bezeyi de açıp üzerini kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Alıntıdır.
Hamuru İçİn:
• 200 gr. margarin
• 500 gr un
• 1 su bardağı süt
• 2 yumurta
• Bir tutam tuz
İçİ İçİn:
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 su bardağı süt
• 2 su bardağı su
• 1 büyük kuru soğan
• 1 sap kereviz
• 1 havuç
• 800 gr. somon balığı fileto
• 100 gr. mantar
• 4 haşlanmış 2’ye bölünmüş yumurta
• 100 gram çiğ krema
• 1 su bardağı haşlanmış pirinç
• Yarım limon suyu
• Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğuk bir zeminde unun ortasını açıp, yumurta, süt ve margarini koyup orta sertlikte bir hamur elde edin, yağlı kağıt serdiğiniz bir kaba koyup üzerini örtün ve serin bir yerde 3 saat dinlendirin. Kereviz, havuç, soğanı yemeklik doğrayın ve süt ile suyu bir tencereye koyup biraz tuz ve karabiber ilave ederek bu sebzeleri diri kalacak şekilde 8-10 dakika haşlayıp, suyunu süzün. Somon balığını irice dilimleyin ve yağ koyduğunuz bir başka tavada 3-4 dk. soteleyin, içine ikiye böldüğünüz mantarları ekleyin. Harlı ateşte mantarların su salmasına izin vermeden 5-6 dk. harmanlayın ocaktan alın. İçine limon suyu, krema, karabiber ve tuz ilave edin. Haşlanmış pirinç, somon, ve sebzeleri birbirine ilave ederek harmanlayın. 25 santimlik bir fırın tepsisini yağlayın. Dinlenmiş hamuru ikiye bölün (biri diğerinden bir parça daha büyük olsun) ilk önce büyük olan hamuru beze yapın ve hamur açma tezgahında
1 santim kalınlığında açıp fırın tepsisine taban olacak şekilde kenarları dışarıya taşacak şekilde yayın. İçine hazırladığınız içi yayıp yumurtaları yerleştirin. Aynı şekilde diğer bezeyi de açıp üzerini kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Rus Çöreği"
Yorum Gönder