Sarımsaklı Ciğer Sote Tarifi

Author: cnyt // Category:


MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
500 gr. dilimlenmiş koyun ciğeri
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
3-4 diş sarımsak
1 adet portakal
1 tutam biberiye
1 tutam kekik
Tuz, karabiber



HAZIRLANIŞI
Portakalın suyunu sıkalım. Zeytinyağını tereyağı ile birlikte bir teflon tavaya koyup ısıtalım. Soyulmamış sarımsak dişleri, bir tutam kekik ve bir tutam biberiye ilave edelim. Ciğer dilimlerini ilave edip birkaç dakika bir tarafını pişirelim ve diğer tarafını çevirip tuz serpelim. Portakal suyunu ekleyelim. Yüksek ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim. Tavayı ateşten alıp ciğer dilimlerini ikişer ikişer servis tabaklarına koyalım. Pişme suyunu sos şeklinde üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapalım. Arzu ederseniz portakal dilimleri eşliğinde de servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.




Alıntıdır

2 Responses to "Sarımsaklı Ciğer Sote Tarifi"

Vehbi albilen Says :
25 Kasım 2019 13:28

İnsanlar için oldukça zengin besinlere sahip ciğerler hastalıklara karşı insanları dirençli zinde ve güçlü tutar d vitamini demir vitamini gibi bağışıklık güçlendirici özellikleri vardır sakatat ürünleri arasında en kıymetli değerli ürünler dana ciğeri ve kuzu ciğeri dir ben bir Toptan Dana Kuzu Ciğeri  pazarlamacısı olarak insanlara dana ve kuzu ciğeri yetiştirmekte zorlandığımızı söyleyebilirim tabiki güvenilir bilinen tanınan yerlerden almakta herzaman fayda var bu mahretli lezzetleri sunduğunuz için teşekkürler.

Vehbi albilen Says :
25 Kasım 2019 13:34

Bir Toptan Dana Ciğer  satıcısı olarak insanlara yararlı besin ve vitamin bakımından zengin Dana Ciğer herkese tavsiye ederim kansızlık gibi başlıca bir çok hastaliga karşı koruyucu bağışıklık güçlendirici etkisi ile tavsiye ediyorum şunu diyebilirim ki ciger satan işletmeler de serin havalarda herzaman kuyruk olmuştur bir çok işletme bu sayede ayakta kalmaktadir.

Yorum Gönder