Soyalı Sandal Kebabı

Author: cnyt // Category:




MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
2 adet büyük boy patlıcan
1 adet kabak
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
6 dilim dil peyniri
1 su bardağı haşlanmış soya fasulyesi
Yarım demet maydanoz
8-10 dilim sucuk
1-2 su bardağı su
Tuz, karabiber

Kızartmak için:
sıvı yağ


HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyalım. Kabağı ve patlıcanları ortadan ikiye ayıralım. Sıvı yağda kızartalım. Fırın kabına alalım. Diğer tarafta beşamel sos hazırlayalım. Bunun için, margarin ve unu kavuralım, pembeleşince süt ilave edelim. Tuz ve karabiber ekleyelim. Bu sosun yarısına önceden haşlanmış soya fasulyesini katalım. İnce kıyılmış maydanoz ve minik doğranmış sucukları ilave edelim. Patlıcan ve kabaklara hazırladığımız harcı dolduralım. Üzerine kalan beşamel sosu yayalım. Dil peynirlerini yerleştirelim. Tepsiye 1-2 su bardağı su koyalım. Önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında peynirler eriyene kadar pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Soyalı Sandal Kebabı"

Yorum Gönder