MALZEMELER(2 KİŞİLİK)
2 adet 280 gr'lık alabalık
2 kg. kaya tuzu
kekik, biberiye
6 dal dereotu
3 adet yumurtanın akı
Margarin veya tereyağı
2 çay kaşığı karbonat
HAZIRLANIŞI
Önce alabalığı temizleyelim. Balığın üzerine dilediğimiz miktarda kekik ve biberiye, ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiber serpelim. Toprak bir kabın içine bir fırça yardımıyla tereyağı ve margarini sürelim. Kabın içine balığı yerleştirelim. Ayrı bir kapta kaya tuzu, yumurtanın akı ve karbonatı karıştıralım. Hamur kıvamına getirelim. Balığı hiç görünmeyecek şekilde bu karışım ile kaplayalım. 200 dereceli fırında 30 dakika pişirelim. Üzerindeki tuzu kıralım. Yanında sebze garnitürü ile birlikte servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Tuzda Alabalık"
Yorum Gönder