Yumurtalı Sarmaşıkotu

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 4 Adet yumurta
• 2 demet sarmaşıkotu
• 1 kuru soğan
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı



HAZIRLANIŞI
Sarmaşık otunu bol suda 4-5 kez yıkayın. Suyunu süzüp bir santim kalınlığında kesin. Büyük bir tavada soğanı az zeytinyağında soteleyin, içine sarmaşık otunu ilave edip karıştırarak sotelemeye devam edin. Otlar sönmeye yani hacmi yavaş yavaş azalmaya başladıktan sonra 15 dakika kadar daha avurun. Tavayı ateşten almadan hemen once yumurta, tuz ve karabiberini ekleyip yavaşça karıştırın, yumurtalar çok katı olmadan ocaktan alıp hemen servis yapın. Arzu ederseniz içine acı pul biber de ekleyebilirsiniz.


Alıntıdır.

0 Responses to "Yumurtalı Sarmaşıkotu"

Yorum Gönder