Zencefilli Portakal Şerbeti

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 8 portakal
• 1 tatlı kaşığı zencefil tozu
• 1 çubuk tarçın
• 1 çay bardağı toz şeker
• Yarım litre su
• 1 limon suyu
• Servis için
• Taze nane yaprağı
• Yeteri kadar portakal dilimi



HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi derin bir tencereye alıp ocağa alın. Bir taşım kaynadıktan sonra şeker iyice eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Limon suyunu ekleyip 5 dakika sonra ocaktan alın. Soğuyan şerbeti bardaklara paylaştırıp, bardaklara attığınız yarım adet portakal dilimi ve taze nane ile birlikte servis yapın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Zencefilli Portakal Şerbeti"

Yorum Gönder