Zeytinli Ay Çöreği

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(10-15 ADET)
Hamuru için:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı Orkide sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
Tuz, çörekotu

İçin için:
100 gr. beyaz peynir
1 demet maydanoz
4 adet patates
3 adet taze soğan



HAZIRLANIŞI
Genişçe bir kaba yağı, yoğurdu, bir yumurta akını ve kabartma tozunu koyup karıştırın. Unu ve tuzu katarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Patatesleri haşlayıp, rendeleyin. Ezilmiş beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu, taze soğanın yeşil kısımlarını ekleyin. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp, unlanmış zeminde çay tabağı genişliğinde açın. Hazırladığınız patatesli içi ortasına döşeyin. Rulo yaparak sarın. İki ucunu içe doğru bükerek ay şekli verin. Ayırdığınız yumurta sarısını çöreklerin üzerine sürün. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine çörekotu serpiştirip orta ısılı fırında pişirin. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Zeytinli Ay Çöreği"

Yorum Gönder