Balkabağı Gözlemesi Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 2 dilim tatlı balkabağı (Karpuz gibi dilimlenmiş.)
• 1 su bardağı tozşeker
• 1-2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
• 2 adet hazır yufka
• 100 gr tereyağı


HAZIRLANIŞI
Tatlı balkabaklarının yeşil kısımlarını kesip atın ve kalan kısmını derin bir kaba rendeleyin. Tozşeker ve çekilmiş ceviz içini ilave edip iyice karıştırın.
Diğer taraftan, yufkalardan birini tezgaha serin. Yufkanın dört ucunu üzerine doğru katlayıp kare şekli verin. Bu büyük kareyi dört adet kare elde edecek şekilde kesin.
Kare parçaların her birinin içine cevizli kabaklı harçtan serpip yufka parçasını ikiye katlayın. Elinizle kenarlarına su sürüp yapıştırın. Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın.
Geniş bir teflon tavayı ısıtın. Börekleri sıcak tavada yağsız vaziyette önlü arkalı kızartın. Henüz sıcak haldeyken ön ve arkalarını tereyağı ile yağlayın. Börekleri üst üste dizip sıcak sıcak servise sunun.

Alıntıdır.

0 Responses to "Balkabağı Gözlemesi Tarifi"

Yorum Gönder