MALZEMELER
• 2 adet çipura balığı
Sos için;
• 2 diş sarmısak
• Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber
• Varsa 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze biberiye
YAPILIŞI
Balıkların pullarını ve içini temizlettikten sonra yıkayıp süzün. Süzülen balıkların iki yüzüne de bıçakla çaprazlamasına kesikler atın.
Sosu hazırlamak için; dövülmüş sarmısakları ve zeytinyağını geniş, derin bir kaba koyun.
Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip çatal yardımıyla iyice çırpın. ınce doğranmış taze biberiyeyi ilave edip tekrar karıştırın.
Hazırladığınız sosu fırçayla içlerine sürdüğünüz balıkları bu sosla en az yarım saat bekletin; ardından elektrikli ızgara ya da kömür ateşinde pişirin.
Sıcak sıcak servise sunun.
Alıntıdır.
• 2 adet çipura balığı
Sos için;
• 2 diş sarmısak
• Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber
• Varsa 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze biberiye
YAPILIŞI
Balıkların pullarını ve içini temizlettikten sonra yıkayıp süzün. Süzülen balıkların iki yüzüne de bıçakla çaprazlamasına kesikler atın.
Sosu hazırlamak için; dövülmüş sarmısakları ve zeytinyağını geniş, derin bir kaba koyun.
Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip çatal yardımıyla iyice çırpın. ınce doğranmış taze biberiyeyi ilave edip tekrar karıştırın.
Hazırladığınız sosu fırçayla içlerine sürdüğünüz balıkları bu sosla en az yarım saat bekletin; ardından elektrikli ızgara ya da kömür ateşinde pişirin.
Sıcak sıcak servise sunun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Ege Usulü Çipura"
Yorum Gönder