Elmalı Tarçınlı Çörek

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 12 hazır kare milföy hamuru
• Yarım su bardağı kadar toz şeker
• 1 yemek kaşığı tarçın
• 4 yeşil elma
• 1 limon suyu
• Yarım su bardağı kırık kavrulmamış fındık
Üzeri için
• 1 yumurta sarısı
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• Tarçın


HAZIRLANIŞI
Elmaları soyup küp şeklinde dilimleyin ve limon suyu ile tarçın, yarım su bardağı toz şekerle harmanlayıp bir tencereye alın ve kısık ateşte yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin.
İçine kırık fındık parçacıklarını koyup karıştırın ve soğuması için kenara alın. Kare milföyleri tezgaha sıralayıp içlerine bu harçtan paylaştırın. Bir uçlarına su sürüp diğer taraftan (çapraz olacak şekilde) rulo şeklinde sarın. Tüm milföylere aynı işlemi yapıp üzerlerine yumurta sarısı sürün ve tozşekeri ile tarçını karıştırıp üzerlerine bolca serpin. 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin çay, ya da kahve eşliğinde servis yapın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Elmalı Tarçınlı Çörek"

Yorum Gönder