Enginarlı Tagliatte

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 paket Tagliatte makarna
• 4 Bayrampaşa enginarı
• 1 küçük kutu krema
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı kadar Parmesan rendesi
• taze çekilmiş karabiber
• yarım demet maydanoz
• 5-6 adet taze soğan
• 1 adet kesme şeker
• yeteri kadar tuz



HAZIRLANIŞI
Enginarları duru sudan geçirip, her birini önce dörde ardından her parçayı incecik dilimler halinde kesin.
Taze soğanı temizleyip yemeklik doğrayın ve zeytinyağında soteleyin içine enginarı, tuz ve toz şekerini bir çay bardağı su ve kremayı koyup kısık ateşte 15 dakika kapağını kapatıp pişirin. Bu arada makarnayı tuzlu suda orta kıvamda haşlayın. Makarnalar haşlanınca iyice süzüp, pişen enginarların içine alın ve dikkatlice karıştırın. İnce kıyılmış maydanoz ve Parmesan peynirini ekleyip servis yapın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Enginarlı Tagliatte"

Yorum Gönder