MALZEMELER
• 1 su bardağı un
• 1 çay bardağı zu
• 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
• 1 çaş kaşığı tuz
İçi için
• 150 gram beyaz peynir
• 1 su bardağı kadar haşlanmış ısırgan otu
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemesini iyice yoğurun dörde bölüp üzerini kapatın ve 15 dakika dinlendirin. İç malzemesi için beyaz peyniri iyice ezip ince kestiğiniz ısırgan ile karıştırın. Hamuru mutfak tezgahına alıp her bir parçayı incecik açın. Tam ortasına harcı yayıp dört tarafından zarf gibi kapatın. Kare bir börek elde edeceksiniz. Gözlemeyi tercihen saçta fakat yoksa yanmaz tavada alt üst iyice pişirip üzerine tereyağı sürün, rulo yapıp servis yapın. Not: Başka otlarla da yapılabilinir.
Alıntıdır.
• 1 su bardağı un
• 1 çay bardağı zu
• 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
• 1 çaş kaşığı tuz
İçi için
• 150 gram beyaz peynir
• 1 su bardağı kadar haşlanmış ısırgan otu
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemesini iyice yoğurun dörde bölüp üzerini kapatın ve 15 dakika dinlendirin. İç malzemesi için beyaz peyniri iyice ezip ince kestiğiniz ısırgan ile karıştırın. Hamuru mutfak tezgahına alıp her bir parçayı incecik açın. Tam ortasına harcı yayıp dört tarafından zarf gibi kapatın. Kare bir börek elde edeceksiniz. Gözlemeyi tercihen saçta fakat yoksa yanmaz tavada alt üst iyice pişirip üzerine tereyağı sürün, rulo yapıp servis yapın. Not: Başka otlarla da yapılabilinir.
Alıntıdır.
0 Responses to "Isırgan Otlu Gözleme Tarifi"
Yorum Gönder