MALZEMELER
• Yarım kilo kayısı
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• Yarım limon suyu
• Bir çay bardağı kırılmış badem içi
• 100 ml kreman 1 yemek kaşığı toz şeker (ayrıca)
• 1 yemek kaşığı bal
• 2 yemek kaşığı süzme yoğurt (tuzsuz ve ekşi olmayan)
HAZIRLANIŞI
Kayısıları yıkayıp ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartıp her bir yarım kayısıyı dikey olarak tam ortadan tekrar ikiye kesin. Böylelikle her bir kayısıdan toplam dört diliminiz olacak. Bir tencereye kayısıları koyup üzerine toz şekeri serpin ve limon suyunu ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Tencereden alıp soğumaya bırakın. Bu arada krema, süzme yoğurt ve bir kaşık şekeri mikserle çırpın. Tercihen cam bardakların dibine soğumuş olan kayısıları paylaştırıp üzerine çırpılmış kremalı yoğurdu ekleyin. Üzerine badem kırıntısı serpip biraz bal gezdirip servis yapın.
Alıntıdır.
• Yarım kilo kayısı
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• Yarım limon suyu
• Bir çay bardağı kırılmış badem içi
• 100 ml kreman 1 yemek kaşığı toz şeker (ayrıca)
• 1 yemek kaşığı bal
• 2 yemek kaşığı süzme yoğurt (tuzsuz ve ekşi olmayan)
HAZIRLANIŞI
Kayısıları yıkayıp ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartıp her bir yarım kayısıyı dikey olarak tam ortadan tekrar ikiye kesin. Böylelikle her bir kayısıdan toplam dört diliminiz olacak. Bir tencereye kayısıları koyup üzerine toz şekeri serpin ve limon suyunu ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Tencereden alıp soğumaya bırakın. Bu arada krema, süzme yoğurt ve bir kaşık şekeri mikserle çırpın. Tercihen cam bardakların dibine soğumuş olan kayısıları paylaştırıp üzerine çırpılmış kremalı yoğurdu ekleyin. Üzerine badem kırıntısı serpip biraz bal gezdirip servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kremalı Tarçınlı Kayısı"
Yorum Gönder