MALZEMELER
• 1 bardak ılık su
• 1 tatlı kaşığı kuru maya
• 1 su bardağı un
• Yarım su bardağı çavdar unu
Ayrıca
• 3-4 bardak beyaz un
• Yarım su bardağı saf kepek
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Yeteri kadar susam
HAZIRLANIŞI
1 bardak ılık su, 1 tatlı kaşığı kuru maya, 1 su bardağı un ve yarım su bardağı çavdar ununu iyice karıştırıp temiz bir kaba alın ve üzerini kapatın 1 gece bekletin. Diğer malzemeye beklettiğiniz mayayı katın ve iyice yoğurun. Ekmek şeklini verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın üzerine çizikler atıp üstünü kapatın ve 1,5 saat mayalandırın. Üzerine bir fırça ile süt sürüp tüm yüzeyine susam serpin. İçinde küçük bir kap su bulunan fırında 200 derecede 1 saat pişirin.
Alıntıdır.
• 1 bardak ılık su
• 1 tatlı kaşığı kuru maya
• 1 su bardağı un
• Yarım su bardağı çavdar unu
Ayrıca
• 3-4 bardak beyaz un
• Yarım su bardağı saf kepek
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Yeteri kadar susam
HAZIRLANIŞI
1 bardak ılık su, 1 tatlı kaşığı kuru maya, 1 su bardağı un ve yarım su bardağı çavdar ununu iyice karıştırıp temiz bir kaba alın ve üzerini kapatın 1 gece bekletin. Diğer malzemeye beklettiğiniz mayayı katın ve iyice yoğurun. Ekmek şeklini verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın üzerine çizikler atıp üstünü kapatın ve 1,5 saat mayalandırın. Üzerine bir fırça ile süt sürüp tüm yüzeyine susam serpin. İçinde küçük bir kap su bulunan fırında 200 derecede 1 saat pişirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Susamlı Çavdar Ekmeği"
Yorum Gönder