MALZEMELER
HAMURU İÇİN
• 4-5 su bardağı un
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya
• 1 kaşık margarin
• 4 yumurta
• 1 bardak su
• 1 tatlı kaşığı tuz
SOSU İÇİN
• 3 kabak
• 2 domates
• 3 diş sarımsak
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemeleri iyice yoğurup sertçe bir hamur elde edin. Yumurtalarınızın ebadı ve ölçü olarak kullandığınız bardağınızın ebatlarında ilgili olarak belki biraz daha un eklemek zorunda kalabilirsiniz. Hamur rahat işlenmeli ancak biraz sert olmalı. Hamurdan 4 adet beze yapıp 10 dakika üzerini örtüp dinlendirin. Her bir bezeyi incecik açın ve üzerine un serpip 15 dakika kadar neminin gitmesi için bekleyin. Her bir hamurun üzeri yeteri kadar kuruyunca (çok fazla değil) üst üste koyup, geniş ve gevşek bir rulo yapın ve yarım santim kalınlığında düzgün olarak kesin. Şeritleri un serpip silkeleyin ve temiz bir mutfak bezi veya kağıt havlunun üzerine serin. Kuruyana kadar yaklaşık 3 saat bekletin. Sosu için kabağı küp şeklinde doğrayın. Domatesi yıkayıp blenderdan geçirin ve sarımsağı ezin. Derin bir tencerede tereyağın ısıtıp tüm malzemeyi koyun ve 10 dakika kısık ateşte pişirin. Bu arada başka bir tencerede biraz sıvıyağda 2 su bardağı kadar erişteyi ısıtın ve üzerine 3 su bardağı su ilave edin. 10 dakika sonra kabaklı sosu üzerine aktarıp karıştırın. Kapağını kapatıp 5 dakika sonra ocaktan alın ve servis yapın.
Alıntıdır.
HAMURU İÇİN
• 4-5 su bardağı un
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya
• 1 kaşık margarin
• 4 yumurta
• 1 bardak su
• 1 tatlı kaşığı tuz
SOSU İÇİN
• 3 kabak
• 2 domates
• 3 diş sarımsak
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemeleri iyice yoğurup sertçe bir hamur elde edin. Yumurtalarınızın ebadı ve ölçü olarak kullandığınız bardağınızın ebatlarında ilgili olarak belki biraz daha un eklemek zorunda kalabilirsiniz. Hamur rahat işlenmeli ancak biraz sert olmalı. Hamurdan 4 adet beze yapıp 10 dakika üzerini örtüp dinlendirin. Her bir bezeyi incecik açın ve üzerine un serpip 15 dakika kadar neminin gitmesi için bekleyin. Her bir hamurun üzeri yeteri kadar kuruyunca (çok fazla değil) üst üste koyup, geniş ve gevşek bir rulo yapın ve yarım santim kalınlığında düzgün olarak kesin. Şeritleri un serpip silkeleyin ve temiz bir mutfak bezi veya kağıt havlunun üzerine serin. Kuruyana kadar yaklaşık 3 saat bekletin. Sosu için kabağı küp şeklinde doğrayın. Domatesi yıkayıp blenderdan geçirin ve sarımsağı ezin. Derin bir tencerede tereyağın ısıtıp tüm malzemeyi koyun ve 10 dakika kısık ateşte pişirin. Bu arada başka bir tencerede biraz sıvıyağda 2 su bardağı kadar erişteyi ısıtın ve üzerine 3 su bardağı su ilave edin. 10 dakika sonra kabaklı sosu üzerine aktarıp karıştırın. Kapağını kapatıp 5 dakika sonra ocaktan alın ve servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kabaklı Erişte Makarna"
Yorum Gönder