Kayısı Püreli Kek Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 3 yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı yoğurt
• 3 su barday beyaz un
• Yarım paket kabarkma tozu
• Yarım paket vanilya tozu
• Yarım bardak kırılmış fındık

Kayısı için
• 1 su bardağı kayısı
• 1 çay bardağı pudra şekeri



HAZIRLANIŞI
Kayısı yıkayıp şekerle birlikte ocakta pişirin ve blender’dan geçirip püre haline getirin. Başka bir kaba sırasıyla yumurta, toz şeker, sıvıyağ, yoğurdu ekleyerek çırpın. Diğer bir kapta kabartma tozu ve vanilyayı ilave ettiğiniz unu harmanlayın ve başka bir kaba yavaşça ekleyerek el çırpıcısı ile veya tahta kaşıkla yavaşça karıştırın. İçine fındık ve kayısı püresini ilave edip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat kontrollü olarak pişirin. Soğuyunca dondurma eşliğinde servis yapın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Kayısı Püreli Kek Tarifi"

Yorum Gönder