Patatesli Bezelye

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 4 patates
• 1 su bardağı taze bezelye
• Bir avuç zahter(yabani taze kekik)
• Yarım kilo kıyma
• 4 domates
• 3 sivri biber
• 1 havuç
• Yeteri kadar tuz ve karabiber



MALZEMELER
Patatesleri küp olarak kesip sıvıyağda kızartın ve yağının süzülmesi için kağıt havlunun üzerine alın. Havucu ve domatesi iri olarak doğrayıp bir çay bardağı kadar su ve biraz tuzla havuçlar yumuşayana kadar haşlayın ve domateslerle birlikte blenderda püre haline getirin, içine yıkadığınız zahteri ince olarak kıyıp karıştırın. Kıymayı da ayrı bir tavada kavurun. Küçük bir fırın kabına domatesli harcı yayın üzerine bezelyeyi, kızarmış patatesi, ardından kavrulmuş kıymayı düzgünce yayın. Fırında 180 derecede 20 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Patatesli Bezelye"

Yorum Gönder