Acısız Adana Kebabı Yapılışı

Author: cnyt // Category:
8 Kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişme süresi: 30 dakika

MALZEME LİSTESİ
* 1,5 kg kuzu but eti (Orta yağlı koyun kıyma da olabilir.)
* 100-150 gr kuyruk yağı
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı tuz

Garnitür için;
* 4 adet orta boy kuru soğan
* 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
* 2 tatlı kaşığı sumak, tuz
* 1 demet ince kıyılmış maydanoz
* 2 adet limonun suyu

YAPILIŞI
Kebap yapmak için kuzunun hemen hemen her yerini kullanabilirsiniz. Kemiksiz but eti kullanmanızı öneririm. Ama bilmelisiniz ki kebap etine mutlaka kuyruk yağı katılır.
İsterseniz kuyruk yağını hiç katmayabilirsiniz ama o zaman kuzu but eti kullanmalı ve kasabınızda çektirip kıyma haline getirtmelisiniz.
Kasapta 2-3 kez çektirip macun kıvamına getirdiğiniz kıymayı, biber salçası, pul biber ve tuzla derin bir kapta yoğurun. Hazırladığınız harcı yuvarlayıp tezgahın üzerine 15-20 kez vurun.
Elinizi arada suya batırarak köfte harcından portakaldan küçük parçalar koparın. Enli yani yassı şişi sol elinizle tutup kıymayı sağ elinizle yassılaştırarak şişe geçirin.
Köfte harcının tamamını şişlere geçirip kömür ateşinde her tarafları kızarıncaya kadar çevirerek pişirin.
Son olarak, garnitürü hazırlamak için soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Üzerine pul biber, tuz, sumak, incecik kıyılmış maydanoz ve limon suyunu ekleyip köfte gibi yoğurarak ovun.
Domates ve yeşil biberi de ızgarada pişirdikten sonra kebabı soğan salatası, ızgara domates ve biberle birlikte servise sunun.

Not: Eti tezgaha vurarak yoğurduktan sonra en az bir gece buzdolabında bekletmenizi öneririm. Dinlenen et çok daha lezzetli olacaktır.



Alıntıdır.

0 Responses to "Acısız Adana Kebabı Yapılışı"

Yorum Gönder