Lagos Buğulama Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 büyük lagos balığı
• 2 havuç
• 2 patates
• 2 orta boy domates
• 4-5 yeşil biber
• 1 büyük soğan
• 10 tane karabiber
• Yeteri kadar tuz
• 4-5 defne yaprağı
• Yarım limon suyu
• 1 yemek kaşığı un
• Yarım demet maydanoz



HAZIRLANIŞI
Lagos balığını iyice temizleyip yıkayın ve süzülmesi için kevgire alın. Tuz ve karabiber serpin. Diğer tarafta patatesleri ve havucu soyup arzu ettiğiniz gibi dilimleyin. Biber ve domatesi de aynı orantıda doğrayın. Patates ve havucu biraz tuz atarak bir bardak suyla 20 dk. haşlayın. Suyunun içine limon suyu ve unu ilave edip iyice çırpın, un topaklanmasın. Tercihen toprak bir fırın kabına balığı yerleştirin. Soğanı dörde bölün. Patates, havuç ve suyunu ilave edin.
Üzerine 2 bardak su daha ekleyin. Tuz, karabiber taneleri, defne yaprağı, yeşil biber, domates, soğanı da ekleyip fırın kabının üzerine folyo ile kapatın. 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Servis yaparken ince kıyılmış maydanoz serpin.



Alıntıdır.

1 Response to "Lagos Buğulama Tarifi"

Unknown Says :
6 Aralık 2017 00:09

birçok tarifi inceledim , en güzeli bu tarif görünüyor. deniycem

Yorum Gönder