MALZEMELER
• 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
• 1 limon
• 2 yumurta sarısı
• 200 gr un
• 30 adet kuru kayısı
• 50 gr nişasta
• Yarım paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Bir kapta şeker ve margarini karıştırın. Ardından limon kabuğu rendesini ve limonun suyunu katın. Yumurta sarılarını ekleyin. Son olarak da beraber elenmiş un, nişasta ve kabartma tozunu katıp yoğurun. Unun cinsine göre, eğer çok yapışkan olduysa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Üzerini kapatıp buzdolabında soğuması için yarım saat kadar bekletin. Daha sonra küçük parçalar koparıp avuç içinde yayıp her birinin içine bir adet kayısı koyup bohça gibi kapatın. Kurabiyeyi ters çevirip fırın tepsisine sıralayın. 180 derecede ve önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Çıkarıp tepside soğumaya bırakın. Servis ederken pudra şekeri ekleyebilirsiniz.
Alıntıdır.
• 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
• 1 limon
• 2 yumurta sarısı
• 200 gr un
• 30 adet kuru kayısı
• 50 gr nişasta
• Yarım paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Bir kapta şeker ve margarini karıştırın. Ardından limon kabuğu rendesini ve limonun suyunu katın. Yumurta sarılarını ekleyin. Son olarak da beraber elenmiş un, nişasta ve kabartma tozunu katıp yoğurun. Unun cinsine göre, eğer çok yapışkan olduysa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Üzerini kapatıp buzdolabında soğuması için yarım saat kadar bekletin. Daha sonra küçük parçalar koparıp avuç içinde yayıp her birinin içine bir adet kayısı koyup bohça gibi kapatın. Kurabiyeyi ters çevirip fırın tepsisine sıralayın. 180 derecede ve önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Çıkarıp tepside soğumaya bırakın. Servis ederken pudra şekeri ekleyebilirsiniz.
Alıntıdır.
0 Responses to "Limonlu Kayısılı Kurabiye Hazırlanışı"
Yorum Gönder