MALZEMELER
• 500 gr un
• 300 gr margarin
• 2 yumurta • 30 ml. su
• 15 gr. tuz
İçi için
• 1 kilo patlıcan
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ • Tuz
• 250 gr dana veya tavuk kıyma
• 1 soğan
HAZIRLANIŞI
Un, yumurta, su, ve margarin ile yumuşak bir hamur yapın. 20 dakika dinlendirin. Oklava ile açıp dörde katlayın ve 20 dakika daha dinlendirin. Bu işlemi tam 4 kere daha yapın.
Patlıcanları közleyip, küp şeklinde doğrayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp margarin ile kavurun içine kıymayı ilave edin. Yumuşayınca patlıcanları ve tuzu ekleyin. İyice kavrulunca ocaktan alın ve soğuması için bekleyin. Bu arada hamurunuzu oklava ile 0.5 cm kalınlığında açın. İstediginiz şekilde kesip içlerine patlıcanlı malzemeyi koyup kenarlarını sıkıca kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede takip ederek pişirin.
Alıntıdır.
• 500 gr un
• 300 gr margarin
• 2 yumurta • 30 ml. su
• 15 gr. tuz
İçi için
• 1 kilo patlıcan
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ • Tuz
• 250 gr dana veya tavuk kıyma
• 1 soğan
HAZIRLANIŞI
Un, yumurta, su, ve margarin ile yumuşak bir hamur yapın. 20 dakika dinlendirin. Oklava ile açıp dörde katlayın ve 20 dakika daha dinlendirin. Bu işlemi tam 4 kere daha yapın.
Patlıcanları közleyip, küp şeklinde doğrayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp margarin ile kavurun içine kıymayı ilave edin. Yumuşayınca patlıcanları ve tuzu ekleyin. İyice kavrulunca ocaktan alın ve soğuması için bekleyin. Bu arada hamurunuzu oklava ile 0.5 cm kalınlığında açın. İstediginiz şekilde kesip içlerine patlıcanlı malzemeyi koyup kenarlarını sıkıca kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede takip ederek pişirin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Patlıcanlı Börek Yapılışı"
Yorum Gönder