Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi Yapılışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 kilo banbun fasulye
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• Yarım limon suyu
• 1 su bardağı domates püresi
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 1 kuru soğan
• 2 tatlı kaşığı toz şeker (ayrıca)
• 5-6 diş sarımsak

SERVİS İÇİN
• Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
• Arzu ederseniz bir adet havuç ve 2-3 adet yeşil biber

HAZIRLANIŞI
Fasulyeyi kabuklarından temizleyip yıkayın, üzerini dört parmak geçecek kadar suyla doldurup tuzunu, limon suyunu ve şekerini koyup iyice yumuşayana kadar haşlayın. Bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanı sıvıyağda az soteleyin. Biber ve havuç koyacaksanız, soğanla birlikte sotelemelisiniz. Domatesi ve süzülmüş fasulyeyye sarımsak tanelerini ekleyin. Suyunu, tuz ve şekerini ilave edip kapağını kapatın 30 dk. pişirip zeytinyağını ekleyin iyice harmanlayıp, servis tabağına alın, ince kıyılmış maydanozu üzerine ekleyin.



Alıntıdır.

0 Responses to "Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi Yapılışı"

Yorum Gönder