Afyon Kebabı Yapılışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 kg. kavurmalık dana eti
• 4 pide (kebap salonlarından temin edebilirsiniz)
• 1 demet maydanoz
• 100 gram tereyağı
• Yeteri kadar tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI
Eti düdüklü tencereye alıp tereyağının yarısını ekleyip kavurun üzerine 1 su bardağı su koyup kapağını kapatın ve yarım saat düdüklü tencerede pişirin. Bu sürenin sonunda etin suyunu başka bir kaba alın ve etleri yüksek ateşte kavurmaya devam edin. Sürekli karıştırarak tuzunu, karabiberini ve kalan tereyağını ekleyip iyice kavurun. Ocaktan alın. Bu arada pideleri fırında ısıtın ve kare kare küpler halinde kesin. Et suyunun üzerine alın dikkatlice karıştırın. Kare veya yuvarlak servis tabağının tabanına düzgünce sıralayın. Üzerine sıcak olan kavrulmuş eti ekleyin ve en üstüne incecik kesilmiş maydanozu serpip servis yapın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Afyon Kebabı Yapılışı"

Yorum Gönder