Bezelye Çorbası Yapılışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 kilo ayıklanmış taze bezelye
• 6 su bardağı tavuk suyu
• Yarım kilo pazı yaprağı
• 1 adet kuru soğan
• 3 adet patates
• Tuz
• Karabiber
• Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
PATATESLERİ tuzla ovup iki bardak suyla haşlayın. İçine dörde bölünmüş soğanı dilimleyerek ekleyin. Ayrı bir kapta bezelyeleri haşlayıp suyunu süzün, bir çay bardağı kadar ayırın. Patatesler haşlanmaya başlayınca içine tavuk suyunu ekleyin. Tavuksuyu kaynayınca pazı ve bezelyeleri, biraz da karabiber ilave edin. Altını iyice kısıp tüm malzemeyi blenderdan geçirin ve karıştırın. Kaynayınca içine ayırdığınız bir bardak bezelyeli ilave edin. 10 dakika sonra ocaktan alın. Çorbayı tabağa alıp üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Bezelye Çorbası Yapılışı"

Yorum Gönder