Biryan Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 kilo dana eti (iri kuşbaşı)
• 2 kuru soğan
• 2 su bardağı pirinç
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• Yeteri kadar karabiber ve tuz



HAZIRLANIŞI
Pirinci sıcak tuzlu suda bir saat kadar bekletin bir kaç kez duru suda yıkayıp iyice süzün. Fırına girebilecek bir tencere veya tepsiyi ocağa alın ve ince kıyılmış soğanla birlikte eti kavurup et suyunu tamamen çekip pişince tuzunu ve karabiberini serpip pirinci ilave edin, 3 su bardağı suyu üzerinde gezdirip tahta bir kaşıkla haifçe karıştırın. 180 derecelik fırında 40 dakika pişirip tereyağını ayrı bir yerde kızdırın ve üzerine güzelce gezdirip servis yapın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Biryan Tarifi"

Yorum Gönder