Çatal Aşı Tarifi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 litre (6 su bardağı) tavuk suyu
• 1 su bardağı yeşil mercimek
• 1 su bardağı bulgur
• 1 kuru soğan
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
• 1 çay kaşığı nane
• 2 dal taze soğan


HAZIRLANIŞI
Soğanı ince olarak doğrayın. Bir tencerede tereyağıyla birlikte kavurun. Tavuk suyunu ilave edip kaynayınca mercimeği ekleyin ve mercimek pişene kadar altı kısık olarak kapağı aralık bırakın. Bulguru ekleyip nane ve kırmızı biberi ekleyin. On dakika sonra karıştırıp ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Çatal Aşı Tarifi"

Yorum Gönder