MALZEMELER
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 4 baş orta boy soğan
• 5 adet orta boy domates
• 2 su bardağı su
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
• 5 adet yumurta
• Tandır ekmeği (Yeterince)
YAPILIŞI
Derin bir tavada eritilmiş tereyağına ilave edilen soğanlar hafif sarartılır. Küp doğranmış domatesler, ardından da su, tuz, karabiber ve kırmızıbiber eklenerek pişirilmeye devam edilir.
Yumurtalar bir kapta iyice çırpılır, ateşte kaynamakta olan yemeğin üzerine aktarılır ve karıştırılarak 7-8 dakika pişirilir.
Bu arada geniş ve derin bir kabın içine tandır ekmeği kuşbaşı doğranır, üzerine yukarıda hazırlanan yumurtalı karışım gezdirildikten sonra yemek sıcak olarak servise sunulur.
Yemekçinin notu: Tandır ekmeği yoksa bazlama, kuru yufka, esmer köy ekmeği de kullanılabilir. Yumurta sayısı ise kişi başına 1 ya da 2 yumurta şeklinde hesaplanır.
Alıntıdır.
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 4 baş orta boy soğan
• 5 adet orta boy domates
• 2 su bardağı su
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
• 5 adet yumurta
• Tandır ekmeği (Yeterince)
YAPILIŞI
Derin bir tavada eritilmiş tereyağına ilave edilen soğanlar hafif sarartılır. Küp doğranmış domatesler, ardından da su, tuz, karabiber ve kırmızıbiber eklenerek pişirilmeye devam edilir.
Yumurtalar bir kapta iyice çırpılır, ateşte kaynamakta olan yemeğin üzerine aktarılır ve karıştırılarak 7-8 dakika pişirilir.
Bu arada geniş ve derin bir kabın içine tandır ekmeği kuşbaşı doğranır, üzerine yukarıda hazırlanan yumurtalı karışım gezdirildikten sonra yemek sıcak olarak servise sunulur.
Yemekçinin notu: Tandır ekmeği yoksa bazlama, kuru yufka, esmer köy ekmeği de kullanılabilir. Yumurta sayısı ise kişi başına 1 ya da 2 yumurta şeklinde hesaplanır.
Alıntıdır.
0 Responses to "Ekmek Aşı Yapılışı"
Yorum Gönder