MALZEMELER
• 1,5 su bardağı un
• 2 su bardağı süt
• 1 su bardağı badem (kabuksuz)
• 1 yemek kaşıığ tereyağı
• 1 çay bardağı toz şeker
• Üzeri için: File badem
HAZIRLANIŞI
Şeker ve sütü tencereye alıp ısıtın. Şeker iyice eriyince ocaktan alın. Başka bir geniş tavada tereyağını eritin unu ve bademleri ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. Dikkat edin yanmasın, bunun için ocağın altını gerekirse iyice kısın. Şekerli sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin. İyice malzeme birbirini tutup helva kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve kapağını kapatıp on dakika dinlendirin. Kaselere eşit olarak paylaştırıp üzerine file badem ve dondurma koyarak servis yapın.
Alıntıdır.
• 1,5 su bardağı un
• 2 su bardağı süt
• 1 su bardağı badem (kabuksuz)
• 1 yemek kaşıığ tereyağı
• 1 çay bardağı toz şeker
• Üzeri için: File badem
HAZIRLANIŞI
Şeker ve sütü tencereye alıp ısıtın. Şeker iyice eriyince ocaktan alın. Başka bir geniş tavada tereyağını eritin unu ve bademleri ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. Dikkat edin yanmasın, bunun için ocağın altını gerekirse iyice kısın. Şekerli sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin. İyice malzeme birbirini tutup helva kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve kapağını kapatıp on dakika dinlendirin. Kaselere eşit olarak paylaştırıp üzerine file badem ve dondurma koyarak servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Gaziler Helvası Yapılışı"
Yorum Gönder