Gülsulu Muhallebi Yapılışı

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı gülsuyu
Yarım su bardağı badem



HAZIRLANIŞI
Süt ve şekeri iyice karıştırarak pişirin. Diğer tarafta yarım su bardağı suya üç çorba kaşığı pirinç ununu koyun. Kaşık yardımıyla ezerek eritin. Nişastayı da tencereye ekleyin. Hızlı hızlı karıştırın. Gülsuyunu ilave edin. Diğer tarafta bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. İrice kırılmış bademleri muhallebiye ilave edin. Muhallebi boza kıvamına gelene dek pişirin. Kaselere boşaltarak servis yapın



Alıntıdır.

0 Responses to "Gülsulu Muhallebi Yapılışı"

Yorum Gönder